Ga naar hoofdinhoud

NPS-software (Net Promoter Score)

Meet, analyseer en verbeter de NPS in uw hele organisatie

Meer dan 13.000 merken en 99 van de 100 beste
business schools gebruiken Qualtrics


De Net Promoter® Score (NPS®) is een van de meest gangbare maatstaven om de customer experience te meten en wordt gebruikt door ondernemingen over de hele wereld. Met de NPS-software van Qualtrics beschikt u over een eenvoudig, flexibel en krachtig platform om uw klanten aan te spreken.

Met de Net Promoter® Score kunt u:

  • Klanten segmenteren op loyaliteit
  • Ontevreden klanten en risicoklanten herkennen
  • Optimaliseren rondom één klantstatistiek
  • Uw onderneming vergelijken met de branche en met de scores van concurrenten
  • De redenen voor loyaliteit van klanten achterhalen
  • Verbeteringen in producten en diensten gedurende de hele klantreis volgen

De meest geavanceerde enquêtesoftwaretool is ook het gemakkelijkst te gebruiken


Meet de NPS® op elk contactmoment

Stop met verouderde methoden om feedback van klanten te verzamelen (EN) en start gesprekken met uw klanten waar ze ook zijn, via apps, websites, e-mail, sms, chatbots en nog veel meer.

Voorspel wat klanten zullen gaan doen

Herken risicoklanten met gegevens over klantenverloop en ervaringsgegevens: zo kunt u ingrijpen en de ervaring verbeteren met voorspellingsmodellen, mogelijk gemaakt door Qualtrics iQ.

Integreer customer experience in uw hele organisatie

Zet uw organisatie aan het werk door customer experience te integreren in de dagelijkse routines van uw werknemers en de tools en processen die ze al gebruiken. Iedereen kan effectief gebruikmaken van en actie ondernemen op basis van inzichten over klanten, ongeacht functie of locatie.

Klaar om uw NPS-score te verbeteren?

Eén NPS®-enquête, alle kanalen

Verhoog uw responspercentages door klanten aan te spreken op de apparaten en platforms die ze willen gebruiken. Met NPS® op Qualtrics CustomerXM™ kunt u feedback van klanten verzamelen via:

  • E-mail
  • Chatbots en berichtenapps
  • Sms
  • Mobiel
  • Native apps
  • Offline enquêtes
  • En nog veel meer

Gebruik NPS®-gegevens om het vertrek van klanten te voorspellen en te voorkomen

Gebruik uw NPS®-gegevens om krachtige voorspellingen te doen over klantgedrag, bijvoorbeeld of er risico is dat een klant vertrekt. Met Predict iQ kunt u NPS® combineren met uw operationele gegevens, zoals uitgaven of herhaaldelijke bezoeken, om gedrag en de mogelijke gevolgen ervan op uw belangrijkste operationele statistieken te voorspellen. Zo kunt u ingrijpen wanneer uw klanten dit het meest nodig hebben.

Krachtige rolgebaseerde dashboards en rapportages

Zorg dat de juiste informatie bij de juiste mensen in de organisatie terechtkomt met rolspecifieke, flexibele dashboards en vooraf geconfigureerde rapporten. Dit betekent dat de juiste informatie in real time naar de juiste mensen wordt verstuurd, zodat ze snel kunnen handelen om de customer experience (EN) te verbeteren.​

Ga een stap verder dan NPS® met gecertificeerde oplossingen voor experience management

Ga in een mum van tijd aan de slag met een customer experience-programma van topkwaliteit op het krachtigste customer experience-platform. Gecertificeerde oplossingen voor experience management, afgestemd op uw branche, leveren prescriptieve customer experience-programma’s met de allerbeste content, workflow en automatisering rechtstreeks geïntegreerd in het Qualtrics-platform. Van relationele en transactionele NPS tot customer experience-programma’s (EN) voor de hele klantreis: het begrijpen en optimaliseren van de ervaring van uw klanten was nooit eerder zo eenvoudig.

Klanten beoordelen Qualtrics als nummer 1 in NPS-software

Het publiek heeft gesproken. Qualtrics is er trots op de pionier in experience management en een van de marktleiders voor digitale customer experience-software te zijn volgens de nummer 1 onafhankelijke softwarebeoordelingssite.

Lees onpartijdige beoordelingen van echte klanten en vergelijk zelf.

Lees Qualtrics Customer Experience-recensies op G2

Wat is de Net Promoter® Score (NPS)?

In zijn meest eenvoudige vorm kan de Net Promoter® Score worden beschreven met één simpele vraag: “Hoe waarschijnlijk is het, op een schaal van 1-10, dat u ons bedrijf zou aanbevelen?” De Net Promoter® Score verdeelt respondenten in drie categorieën op basis van het cijfer dat ze hebben geselecteerd:
  • Promotors (score 9 en 10): Promotors zijn uw klanten die loyaal zijn aan en enthousiast zijn over uw organisatie, die zullen blijven kopen en anderen zullen doorverwijzen naar u.
  • Passievelingen (score 7 en 8): Passievelingen zijn over het algemeen tevreden klanten, maar missen het enthousiasme van promotors. Deze groep is kwetsbaar voor concurrerende aanbiedingen en kan overlopen naar een andere aanbieder.
  • Criticasters (score 0 t/m 6): Criticasters zijn meestal ontevreden en kunnen uw merk aantasten door negatieve mond-tot-mondreclame.
De Net Promoter® Score wordt berekend door het percentage respondenten dat uit Criticasters bestaat af te trekken van het percentage respondenten dat uit Promotors bestaat. *NPS is een geregistreerd handelsmerk en Net Promoter System is een dienstmerk van Bain & Company, Inc., Satmetrix Systems, Inc. en Fred Reichheld.

meer informatie over NPS (EN)