Ga naar hoofdinhoud

Prijsonderzoekssoftware

Haal meer winst uit uw productinvestering

Meer dan 13.000 merken en 99 van de 100 beste
business schools gebruiken Qualtrics


Producten en marketing op uw klanten afstemmen is een krachtige methode om uw merk en uw winst te laten groeien. Met marktsegmentatiesoftware van Qualtrics weet u precies wat wel en niet werkt voor elk klantsegment, hoe complex ook.

  • Vergroot de vraag met producten en diensten die zijn afgestemd op specifieke klantsegmenten
  • Verbeter uw marketingcampagnes door de juiste klanten te bereiken met de juiste boodschappen
  • Vergroot uw omzet en winstgevendheid dankzij uitgebreide informatie over hoeveel klanten bereid zijn te betalen

Geef producten de juiste prijs voor een optimale winstgevendheid


Eén platform voor prijsonderzoek

Consolideer al uw prijsonderzoek op één platform. Voer datagestuurde prijsonderzoeken uit, zoals de Van Westendorp-prijsgevoeligheidsmeter (EN)​, de Gabor-Granger-analyse (EN) en krachtige conjoint-optimalisatieprojecten, alles via één platform. Vergelijk prijsklassen uit verschillende onderzoeken om uw product met de optimale prijs te lanceren.

Krachtig enquête-ontwerp

Prijsonderzoeken vereisen een doordacht enquête-ontwerp evenals complexe logica en gegevensvisualisatie. Qualtrics maakt het eenvoudig om geavanceerde onderzoeken zoals Gabor-Granger of conjoint-analyse uit te voeren. Visualiseer belangrijke resultaten zoals vraagcurves of prijselasticiteit voor een optimale prijsstelling.

Complexe conjoint-onderzoeken worden eenvoudig

Vroeger was voor conjoint-analyse een speciale opleiding nodig, maar nu niet meer. Met een paar klikken helpen Qualtrics XM-oplossingen (EN) u de productkenmerken te vinden die uw respondenten geweldig zullen vinden, de optimale prijs vast te stellen en te weten welke compromissen de beste keuze zijn.

Vind uw perfecte prijs met Qualtrics ProductXM™

Gestroomlijnde Van Westendorp-prijsonderzoeken

Gebruik Qualtrics om moeiteloos de prijsklassen te genereren die uw volumes zullen maximaliseren met behulp van de Van Westendorp-prijsgevoeligheidsmeter:

  • Bij welke prijs vindt u het product zo goedkoop dat u aan de kwaliteit zou twijfelen?
  • Bij welke prijs vindt u het product een koopje?
  • Bij welke prijs vindt u het product duur, maar zou u het toch overwegen?
  • Bij welke prijs zou u het product te duur vinden?

Krachtige Gabor-Granger-prijsonderzoeken

Gabor-Granger-onderzoeken zijn eenvoudig voor de respondent, maar kunnen lastig op te zetten zijn. Gebruik de krachtige mogelijkheden en geavanceerde logica van Qualtrics om de prijselasticiteit te meten. Leer de prijstoleranties van uw markt kennen en genereer vraag- en omzetcurves om de prijs te vinden die uw omzet maximaliseert.

Complexe conjoint-prijsoptimalisatieonderzoeken in enkele klikken

Voor traditionele conjoint-analyse was diepgaande kennis van statistiek en enquêtes nodig. Maar die tijden zijn voorbij. Met enkele klikken vergelijkt u productkenmerken of diensten om te ontdekken wat uw klanten het belangrijkst vinden.

Klantinzichten binnen handbereik

Simuleer reële prijsscenario’s door u op de juiste doelgroep te richten. Richt u op doorsnee consumenten of elk gewenst B2B/B2C-klantenbestand. Als u geen respondentenpanel hebt, kan Qualtrics respondenten voor u vinden, of u nu gegevens over de algemene bevolking of nicheresultaten nodig hebt.

Wat is prijsonderzoek?

Prijsonderzoeken helpen u te ontdekken wat klanten bereid zijn te betalen voor een product of dienst. Op die manier kunt u ontdekken wat het optimale prijspunt is om uw winst, omzet of marktaandeel te maximaliseren. Prijsonderzoeken zijn ook nuttig om te ontdekken hoe een organisatie haar omzet en winstmarges kan vergroten door prijzen te verhogen of verlagen.

lees meer over prijsonderzoeken (EN)