Ga naar hoofdinhoud

Onderzoekstool voor naamgeving van producten

Gebruik marktonderzoek om de perfecte productnaam te vinden voor uw nieuwe of bestaande producten

Meer dan 13.000 merken en 99 van de 100 beste
business schools gebruiken Qualtrics


Vergroot uw kansen op een succesvol product door marktonderzoek te gebruiken om de ideale naam te vinden. Met XM-oplossingen voor de naamgeving van producten kunt u nagaan hoe uw markt over elke naam denkt en zorgen dat uw productnaam past bij uw merkstrategie. Lees meer over onze XM-oplossing voor de naamgeving van producten (EN)​.

  • Verbeter de verkoopbaarheid van uw product
  • Tover uw product om in een merkadvertentie
  • Stimuleer de groei van uw merk

Ontdek welke namen uw merk het beste vertegenwoordigen


Ontwerp moeiteloos uw enquête

Kom sneller tot bruikbare inzichten met ons gebruiksvriendelijke enquête-ontwerp. In slechts enkele klikken kunt u essentiële kwalitatieve en kwantitatieve gegevens met betrekking tot potentiële namen vastleggen, zonder dat u een dure focusgroep nodig hebt. De krachtige functies van Qualtrics maken het gemakkelijk voor potentiële klanten om hun favoriete namen te rangschikken en te beoordelen. Zo beschikt u snel over de gegevens die u nodig hebt om vol vertrouwen verder te gaan.

Visualisatie van productnamentests

Onderscheid populaire productnamen onmiddellijk van minder goed presterende namen. Robuuste rapportagetools visualiseren uw enquêteantwoorden, zodat u in één oogopslag en met minimale inspanning over de gegevens beschikt die u nodig hebt. Vergelijk en beoordeel namen op grond van belangrijke kenmerken, zoals aantrekkingskracht, creativiteit, relevantie en meer. Het rapportagepakket van Qualtrics maakt dat heel eenvoudig.

Onthul verborgen tekstinzichten

Antwoorden op open vragen bieden vaak belangrijke inzichten. Gebruik de kracht van AI om belangrijke thema’s en sentimenten rondom productnamen bloot te leggen. Breng onmiddellijk de meest relevante gegevens aan het licht zonder alle opmerkingen te hoeven lezen.

Lees meer over onze geautomatiseerde XM-oplossing
voor de naamgeving van producten

Demo aanvragen

Uw persoonlijke tolk voor antwoorden op open vragen

U hoeft geen stagiair aan te nemen om alle antwoorden op uw open vragen te lezen en te analyseren. Gebruik de kracht van machine learning om antwoorden op open vragen automatisch te categoriseren en te rangschikken. Ontdek welke productnamen emoties oproepen die passen bij uw merkstrategie en welke er niet in slagen om uw boodschap over te brengen.

Cruciale inzichten, afkomstig uit uw doelmarkt

Als u de juiste doelgroep wilt bereiken met uw productnaam, moet u eerst met deze groep in contact komen. Test uw merk- en productnamen op uw doelmarkt voordat u ze lanceert. Van de algemene bevolking tot milieuliefhebbers tot welvarende online shoppers, wij helpen u ze te bereiken. Qualtrics kan u helpen het ideale panel van respondenten samen te stellen om u een nauwkeurig beeld te geven van de prestaties van uw naam.

Wat is onderzoek naar naamgeving van producten?

Zoals de naam al aangeeft, helpt naamonderzoek u om de beste naam voor een bedrijf, product of dienst te bepalen. Uit een onderzoek in het Journal of Consumer Psychology is gebleken dat consumenten die de namen van producten noemen eerder geneigd zijn om ze te kopen of te overwegen. Door uw namen te screenen en te testen onder echte en potentiële klanten, hebt u meer zekerheid dat u de ideale kandidaat hebt gekozen.

meer informatie over onderzoeken naar naamgeving van producten (EN)