Ga naar hoofdinhoud

EXPERIENCE MANAGEMENT BUSINESS TO BUSINESS

Een nieuw tijdperk in experience management voor B2B

Qualtrics Experience Management helpt de grootste en beste B2B-organisaties ter wereld bij het transformeren van hun customer experience, employee experience, brand experience en product experience om hun omzet, verlengingen en marktaandeel te laten stijgen.

Wereldwijd vertrouwen meer dan 10.000 organisaties op Qualtrics

Beheer elke ervaring die belangrijk is voor uw organisatie, van het bepalen van het sterke punt dat u onderscheidt van uw concurrenten tot het transformeren van uw employee experience en het verlenen van geweldige diensten aan uw klanten.

Het Qualtrics Experience Management Platform™ helpt u verbanden te leggen en te zien hoe verbeteringen op één gebied van invloed zijn op belangrijke cijfers voor uw onderneming door uw ervaringsgegevens en de operationele gegevens van uw CRM, HRIS en ERP te combineren.

B2B is anders dan B2C, dus uw XM-programma zou dat ook moeten zijn. Samen met een aantal wereldwijd toonaangevende B2B-organisaties hebben we programma's en beste praktijken van wereldklasse ontwikkeld om u te helpen uw klanten en werknemers baanbrekende ervaringen te bieden.

Qualtrics Customer XM™

Versterk uw meest waardevolle klantrelaties


Verhoog uw omzet en beperk uw verloop door al uw ervaringsgegevens (X-Data) en operationele gegevens (O-Data) bijeen te brengen op één platform. Het Qualtrics B2B Commandocentrum biedt u een volledig overzicht van elk account: wat gaat er goed, wat gaat er minder goed en welke verbeteringsmogelijkheden zijn er.

Accountmanagers zien al hun accounts op één dashboard en kunnen hier ook details van individuele accounts raadplegen. Zoom uit en bekijk al uw accounts in helikopterperspectief, inclusief krachtige voorspellingen van het verloop, belangrijke drijfveren en aanbevolen maatregelen om het verloop te verminderen, de loyaliteit van klanten te vergroten en de omzet te verhogen.

Met integraties in uw bestaande CRM hebt u altijd de juiste informatie op het juiste moment om baanbrekende resultaten te behalen.

4 voordelen van CustomerXM

 1. Beheer accounts strategisch met één overzicht van de ervarings- en operationele gegevens van klanten voor elke accountmanager
 2. Zie in één oogopslag welke accounts dringend actie vereisen om de ervaring van de klant te verbeteren
 3. Doe waardevolle voorspellingen over het klantverloop en grijp in voordat klanten zijn verdwenen
 4. Houd elke activiteit bij met krachtige integraties in CRM-systemen van SAP, Salesforce, Microsoft, Oracle en eigen API's

Meteen te gebruiken

Zodra uw CX-programma van start gaat, kunt u baanbrekende ervaringen aanbieden met gecertificeerde XM-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor B2B. Ze zijn direct te gebruiken en bevatten content die door experts is ontworpen, evenals optimale workflows en automatiseringsprogramma's.

Stem af op uw klanten om hun betrokkenheid te vergroten

Monitor en optimaliseer elke interactie over een langere periode, op elk contactmoment en via elk kanaal, met dynamische tools voor gegevensverzameling die zich probleemloos en in real time aanpassen aan het gebruikersgedrag.

Maak uw bedrijf toekomstbestendig

Breng operationele gegevens en ervaringsgegevens samen met integraties in uw CRM om inzichten te ontdekken die diep in uw gegevens zijn verstopt en krachtige voorspellingen te doen over wat uw klanten zullen gaan doen met iQ, onze 'predictive intelligence engine'.

Meer informatie over Qualtrics Customer Experience™

Meer informatie
Qualtrics Employee XM™

Een buitengewone employee experience is de belangrijkste troef van uw bedrijf


Werknemers zijn de schakel tussen uw onderneming en haar klanten en zijn bovendien de bron van elke innovatie, elk product en elke dienst die u op de markt brengt. Als u kunt waarborgen dat uw werknemers volledig betrokken en goed uitgerust zijn, is dat een belangrijk voordeel voor uw bedrijf.

Met het Qualtrics EmployeeXM™-platform krijgt u de inzichten die nodig zijn om baanbrekende ervaringen te creëren, zodat uw werknemers ambassadeurs van uw onderneming worden en u de meest getalenteerde mensen aantrekt en behoudt.

4 voordelen van EmployeeXM

 1. Ontdek snel op welke knoppen u moet drukken om de ervaringen van uw werknemers te verbeteren
 2. Krijg inzicht in de volledige employee journey, van indienstneming tot vertrek, om elk belangrijk moment te optimaliseren
 3. Gepersonaliseerde 360°-beoordelingen van werknemers om de productiviteit en loyaliteit van werknemers te vergroten
 4. Verzamel feedback uit de eerste hand om te verzekeren dat uw personeel altijd in staat is klanten optimaal van dienst te zijn

Schaal snel en gemakkelijk op

De feedback is geïntegreerd met uw bestaande HR-platforms, zodat u gepersonaliseerde acties in elke fase kunt automatiseren. Bovendien beschikt u met één druk op de knop over kant-en-klare, door experts ontworpen programma's.

Complexe zaken worden eenvoudig

Dynamische en visuele dashboards voorzien managers op belangrijke momenten van informatie die gemakkelijk te begrijpen is, zodat ze zinvolle en blijvende veranderingen op de werkplek kunnen realiseren.

Speel in op wensen, nog voordat ze ontstaan

Ontdek patronen en trends die verborgen zijn in uw ervarings- en operationele gegevens en onderneem actie voordat er problemen optreden met iQ, onze krachtige 'predictive intelligence engine'.

Meer informatie over Qualtrics Employee Experience™

Meer informatie
Qualtrics Product XM™

Stel vast welke producten en diensten uw klanten willen


Om de beste in uw sector te zijn, moet u de markt kennen, snel nieuwe kansen kunnen herkennen en als eerste de producten en diensten aanbieden die gebruikers graag willen.

Met Qualtrics kunt u nieuwe producten en diensten ontwikkelen waarbij feedback van klanten centraal staat in uw productstappenplan, automatisch het juiste prijspunt vinden en doorlopend feedback krijgen over het productgebruik van uw meest waardevolle klanten.

Het betekent dat alles wat u aanbiedt is ontworpen met uw klanten in gedachten, zodat uw producten en diensten uw omzet verhogen en de klantentrouw bevorderen.

4 voordelen van ProductXM

 1. Ontdek gemakkelijk nieuwe kansen op de markt en houd trends bij om uw acties aan te passen en te verfijnen
 2. Verfijn uw producten, diensten en prijzen in een paar eenvoudige stappen en zie welke veranderingen de grootste impact hebben op uw bottom line
 3. Krijg inzicht in het gedrag en de voorkeuren van kopers met kant-en-klare projecten die u van begin tot eind door het proces leiden
 4. Ontwikkel een probleemloze gebruikerservaring op maat via alle kanalen en voer verbeteringen door op basis van realtime feedback

Optimaliseer uw productontwikkeling

Test nieuwe producten en diensten op een effectieve manier voordat u ze volledig lanceert en optimaliseer alles van productkenmerken tot prijzen en verpakkingen.

Begrijp het gedrag van kopers

Begrijp waarom bedrijven bij u kopen, en waarom niet, zodat u kunt profiteren van dat wat u onderscheidt van de concurrentie, de buyer journey kunt personaliseren en tekortkomingen in uw aanbod kunt opsporen.

Prioriteer uw investeringen en middelen

Verzamel feedback op de volledige gebruikerservaring om vast te stellen welke momenten belangrijk zijn, zodat u zinvolle en duurzame maatregelen kunt nemen die uw omzet, gebruik en de loyaliteit van klanten bevorderen.

Meer informatie over Qualtrics Product Experience™

Meer informatie
Qualtrics Brand XM™

Bouw een merk op dat bekend staat om zijn gebruikerservaring


Professionals willen samenwerken met bedrijven waarmee ze gemakkelijk zaken kunnen doen. Een positieve gebruikerservaring heeft tot gevolg dat ze steeds opnieuw terugkeren, hun hele carrière lang. En de kans is groot dat ze uw onderneming zullen aanbevelen bij anderen.

Qualtrics BrandXM™ helpt u bij het volgen en begrijpen van alle merkgegevens die belangrijk zijn voor uw onderneming, van bekendheid tot loyaliteit en veelvoorkomende pijnpunten. Geïnspireerd door deze diepgaande inzichten kunt u baanbrekende merkervaringen ontwikkelen, waardoor professionals steeds terugkomen bij uw bedrijf.

4 voordelen van BrandXM

 1. Breng merkgegevens samen op één platform, zodat u precies weet waar u uw aandacht op moet richten
 2. Vind en prioriteer de belangrijkste redenen voor het succes van een merk, van zaken die eraan bijdragen tot factoren die het schaden
 3. Bevorder de samenhang van al uw overeenkomsten om uw prestaties te optimaliseren
 4. Houd bij wat concurrenten doen en hoe ze worden gezien, en benut deze kennis door actie te ondernemen

Ontwikkel een uniek merk

Met kant-en-klare onderzoeksprojecten kunt u zaken als bekendheid, differentiatie en nog veel meer meten, zodat u een merk kunt opbouwen dat uniek is op de markt.

Beproefde expertise

Dankzij vooraf ontwikkelde methodologieën en programma's kunt u gemakkelijk doelgroepen segmenteren, doelgroepen optimaliseren, uw waardepropositie bepalen en ontwikkelen, marktonderzoek uitvoeren en uw communicatie afstemmen op de klant.

Maak een blijvende indruk

Online en offline feedback volgt meer dan 20 gedragsvariabelen, waardoor u merkconsistentie via alle kanalen kunt bevorderen voor een vlekkeloze en uitzonderlijke ervaring.

Meer informatie over Qualtrics Brand Experience™

Meer informatie